Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Słodki kotku"

Szlajam się jak kot
po pustym mieszkaniu
unikając każdej
z otwartych przestrzeni…

Ocieram się o meble
ściany i drzwi
bez przyjemności,
beznamiętnie.

Nastawiam uszu by kłaść
z powrotem na smutną głowę,
szkoda myśli… tych kłamstw
podawanych właściciela słowem.

Stąpam więc jak kot
po nowym mieszkaniu…

Głaszczą mnie i karmią
lecz czy wiedzą coś - o kochaniu…

Stare jak nowe
tylko szukam cieni
nie przypuszczałam,
że tak wiele się zmieni…

. . .

Czasem upoluję
komara, brzęczącą muchę
dlaczego mnie oddałeś
wciąż nie rozumiem…

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!