Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Szkoda że zakochałam się
Bo gdybyś był snem
Obudziłabym się z ciebie
I zapomniała

Szkoda że nie jesteś dniem
Bo noc by cię zabrała

Szkoda że zaufałam
Bo gdybyś był chwilą
To byś przeminął
I ciężarem wspomnień nie byłabym trudzona

Szkoda że nie jesteś burzą
Bo po niej zawsze niepokój odchodzi
I niebo łagodne swe oblicze odkrywa

A jednak nie szkoda zakochania
Lecz tego że Ciebie nie widuję
Oczy twoich oczy stęsknione
Usta twoim imieniem naznaczone
Dłonie twych dłoni spragnione

Szkoda że nie jesteś
Bo gdybyś był
To bym była
Promienna
Zagubiona i odnaleziona
Kochająca kochana
Miłością zadziwiona

779 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
  • wonderful348

    19 November 2019, 20:59

    A nadzieja trwa..
    Trwa bo matką głupich,
    Naiwnych ludzi

    A my się radujmy,
    Bo dzień naszych serc śmierci
    będzie tragiczny i zgubny.