Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serca stygmaty.

Szklany odłamek
Przebija serce
Ciężko go wyjąć
Ręce zbyt śliskie.

Krwawe już usta
Spękane dłońmi
Nie wydobywają słów
Topią je łzy.

Rozerwane strzępy
Wylewa się krew
Między palcami
Za późno na szwy.

147 701 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • słoneczniki

    12 June 2015, 21:46

    Ciężar tego wiersza zmusza do dłuższej obecności....

  • LiaMort

    12 June 2015, 09:37

    Dziękuje. ;)

  • mill

    12 June 2015, 09:21

    ciekawy wiersz....pozdrawiam ;)

  • LiaMort

    11 June 2015, 09:09

    Dziękuje. ;)

  • Malusia_035

    11 June 2015, 09:07

    bardzo smutny ale pięknie napisany ...

    Pozdrawiam Andzia :)