Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śpiew skowronka

Szklanka jest pusta
przez otwarte okno wdziera się śpiew skowronka
ćwierka jak kwitnie bez o poranku
jak pachną polne kwiaty
jak karmi pisklęta
i że trawa taka bujna a niebo jasne
na koniec wlewa mi wodę do szklanki
gdy słucham z zapałem
jest do połowy pełna

119 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!