Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szklanica

szklanica była na wpół do napełnienia
najtańszym likierem znalezionym na mieście
najtańsze słowa wychodziły spod palców wreszcie
w niemocy, w której ugrzązł szukał spełnienia

był wolnym duchem, w silnym przekonaniu
utwierdzony, iż tylko on mądrość posiada
utwierdzając siebie na pasterza głupich stada
w nadludzkiego potencjału był posiadaniu

nie wzgardzał kobiet dobrym komplementem
prawdziwe na ten przykład wszystkich myślenie
prawdziwie czarujące miał głosu brzmienie
rzadko do czynienia miał z jakimś konkurentem

cóż mu jednak po tym, skoro żył od niechcenia
znaczenia nie miał dlań żaden pomysł życiowy
znaczył się niczym, potworny czuł ból głowy
szklanica była na wpół do napełnienia

6198 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!