Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc nad przełomem

Szkarłatny księżyc
w tle dziwnie jasna letnia noc
chowam wzrok
za głęboką snów wodą
mgła opada nad koroną gór
a ja czekam wtulona w szum gwiazd
i tylko Bóg jeden wie
jak bardzo
w takie noce można tęsknić za tobą

Szczawnica 08.08.14

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 14 August 2014, 21:35

    Jak mogłaś wyjechać i... popsuć pogodę?... ;)
    Miłego wieczorku. :)

  • giulietka

    11 August 2014, 19:41

    Krysiu, dziękuję i pozdrawiam również.;)
    Drogi M., a gdzież ja bym mogła się podziewać, jeśli nie w moich kochanych górach,
    ale lubię tu wracać, zatem cieszę się razem z Tobą:)

  • Adnachiel

    11 August 2014, 18:13

    Nareszcie jesteś!
    Przynajmniej wiem, gdzie się podziewałaś tyle czasu :)
    Przepiękny wiersz Giuli, zabieram go ze sobą.

  • krysta

    11 August 2014, 17:29

    piękny...
    pozdrawiam :)