Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uriel

szeptem trzepotu sfrunął
anioł w masce człowieka

do skrzydeł przywiązał
jasność gwiazd
bo cały świat gaśnie
gdy noc na wskroś przenika

idąc w ślad za tobą
niespełnionym snom wybaczył

i resztki nieba na ziemi
zabarwia błękitem
bo w twoich oczach
siebie zobaczył

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    29 August 2015, 20:14

    To będzie dla mnie zaszczyt.
    Polecam się więc i zapraszam :)

  • zapach_bzu

    29 August 2015, 19:16

    Przypadkiem trafiłam na Twoje wiersze.
    Obawiam się, że będą moim uzależnieniem...

  • PainWithoutLove

    10 August 2015, 17:23

    kolejny piękny wiersz Twojego autorstwa Adnachiel :) pozdrawiam :)

  • Adnachiel

    10 August 2015, 12:18

    Z serdecznością Wszystkim Wam bardzo dziękuję
    za obecność
    za słowa
    za zadumę
    za uśmiechy
    za pozdrowienia - które odwzajemniam

    Miłego upału :)

  • nicola-57

    9 August 2015, 23:07

    długo tu jestem, bo warto. A skoro tak, to bardzo TAK. Pozdrawiam:)
    P.S. ...i czekam na kolejny wiersz, do miłego:)

  • 9 August 2015, 22:41

    To muszą być OCZY... :)
    Świet(l)ne!
    Pozdrawiam. :)

  • Ragilia

    9 August 2015, 22:15

    Świetny! Pozdrawiam.:)

  • xX Monte Xx

    9 August 2015, 20:29

    Piękne!!!!

  • silvershadow

    9 August 2015, 20:13

    Pięknie.