Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jes

Szepnij do mojego ucha coś słodkiego
Otul kark mgłą miękkiego oddechu
Wykrzyw usta w uśmiechu...
Odkryj moje ciało po kawałku
Odgryź strach i ból
Który kryję pod skórą, wśród blizn

Naucz mnie nucić nowe piosenki
Te, które gwiżdżą wesoło twoi znajomi
Zaskocz mnie!
Nalejmy sobie wina, aż po brzeg
Powiem Ci "kiedy", gdy zaczniemy tonąć
Najedzmy się do syta wartkich obietnic
Spleceni losem jak dłońmi kochankowie

Nikt nawet Cię nie widział,
Choć wiedzą chyba wszyscy,
Słysząc jak wyciągasz drzazgi z ran
Znów łączy nas niewiara....

260 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
  • czarnykott

    10 January 2017, 19:55

    Dziękuję Cris. Miłego wieczoru

  • Cris

    10 January 2017, 19:53

    brzmi poruszająco, tak odbieram...pozdrawiam.