Menu
Gildia Pióra na Patronite

i tego lata

szeleszczą nutki rosnących traw
a kwiaty pachną paletą barw
w dali rozśpiewany las

jeszcze w tym cudzie natury
kołyszą łany zbóż

źródełko wybija
górskim potokiem uspakajający szum
popłyną wianki z ziół

w blasku księżyca i gwiazd ognisk żar
zabawa do białego rana

oj nie jedną parę
zeswata
noc świętojańska

Krystyna A.Sz.23.06.2017r.

70 114 wyświetleń
953 teksty
61 obserwujących
  • Cris

    26 June 2017, 14:29

    Miło Natal, że dostrzegłaś wiersz...dobrego popołudnia :)

  • 25 June 2017, 18:40

    Ładny ;)
    Zaprzestałam u Ciebie zabawy jakoś tak nieopatrznie
    a tutaj tak beztrosko
    uśmiechniętego poniedziałku ;)