Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** [Szelest nieznośnych nazw]

Szelest nieznośnych nazw
utulony w mojej głowie
rozbrzmiewa
echem po przekątnej
serca.
Dzieli na pół narody.
Nagradza umarłych
oraz ślepych.
Tonie w przestrzeni
oraz czasie.
Ukrywa się w
czwartym wymiarze
grzechu.
Krzyczy głośno Twoje imię
rozrywając zachłannie
wstęgi głodu.
Cichutko
okrada morderstwo
z jej ofiar.
Aborcją podpiera kolana
wypluwając na próg ulicy
kalejdoskopową prostytucję.
Codzinnie rano robi swoim
dzieciom kanapki
ze smakowitą eutanazją.
Utula do snu naiwnych
nucąc kołysanki
powycinane ze śpiewników kłamstw.
Upija się złotem brylantów
po czym myje zęby
ekstraktem oszustwa.

W minucie śmierci
upada na kolana
błagając Boga o przebaczenie.

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • Malusia_035

    20 May 2019, 11:11

    Dobry wiersz ,mocny przekaz .

    Pozdrawiam :)

  • 19 March 2019, 10:20

    Kati75 dziękuje

  • kati75

    19 March 2019, 08:14

    Zgadzam się z Arturem mocny przekaz tekstu ;-)pozdrawiam

  • 19 March 2019, 08:11

    yesem- dzięki
    RozaR - nigdy nie byłam z tych co podają gotowa receptę interpretacji- poezja to sztuka, a sztuka jest róznie interpretowana w zależności od odbiorcy. Jednego zachwyci, drugiego zgorszy. Ile ludzi tyle róznych reakcji.
    pozdrawiam

  • RozaR

    15 March 2019, 21:31

    Szelest - zbyt wieloznacznie .
    Trudno się połapać w intencjach .

  • 15 March 2019, 19:23

    Mocne.
    Miłego wieczoru. :))