Menu
Gildia Pióra na Patronite

Budź się szczęśliwym wraz z poranka brzaskiem...

Szczęście przychodzi do nas tylko wtedy, gdy na nie czekamy,
Jest naszym towarzyszem, gdy chwile radości mamy.
Nie będziemy szczęśliwi, gdy nie umiemy cieszyć się małymi rzeczami,
Dlatego cieszmy się śpiewem ptaszka, światem całym.
Bądźmy szczęśliwi, gdy słońce wita nas uśmiechem poranka.
Cieszmy się, gdy wkładamy na siebie kwiaty w wianku.
Gdy dostajemy bukiet kwiatów od ukochanego.
Gdy czujemy radość od innych ludzi i życia całego.
Niech szczęście towarzyszy nam w każdej chwili.
Ono kryje się i w uśmiechu dziecka, i w locie motyli.
Ono zawarte jest w szybowaniu orła w przestworzach.
A nie tylko w spacerach nad Bałtyckim Morzem.
Szczęście – to chwile, których jeszcze nie znamy.
Szczęście – to dnie, na które tak bardzo czekamy.
Żyje ono w naszym sercu, pełnym miłości do świata.
Tkwi ono w nas samych, dlatego teraz jest jego data.
Czuj się szczęśliwy, gdy brzmi piosenka o miłości!
Czuj się szczęśliwy, gdy widzisz obok spojrzenia pełne radości.
Gdy świat i ludzie obdarzają Cię swoją miłością.
Gdy lubisz ludzi i nie ma w Tobie ani odrobiny złości.
Tylko szczęśliwi ludzie są przez innych kochani.
Tylko tacy są przez innych ludzi bardzo lubiani.
Bo tylko oni pragną jak najwięcej serca okazać swego.
I nie żądają nic wzamian, tylko chwili czasu i uwagi do siebie.
Dojrzyj szczęście w wodach czystych strumyka.
W złotem świecących i pełnych iskier słońca promykach.
W listkach drzew, kołyszących się na wietrze
I w locie ptaka fruwającym w powietrzu.
Mamy jedno życie i chwile szczęśliwe nie wrócą.
Dlatego niech ciebie szare promienie nie smucą.
Niech w twoim sercu płonie miłość jasnym blaskiem!
Budź się szczęśliwym wraz z poranka brzaskiem.
Bądź szczęśliwy, gdy czekasz listu od ukochanej osoby.
Odczuj radość, gdy uśmiechy twarze innych ludzi zdobią.
Nie przejmuj się marnym, nie gub siebie na drobiazgi.
Niech szczęścia ogień zapłonie ci z małej drzazgi!

5562 wyświetlenia
78 tekstów
3 obserwujących
  • Bogini Twa!

    12 August 2015, 12:09

    Cris, a bez optymizmu czym jest nasze życie? Błądzeniem w mroku! Tylko wiara w lepsze jutro, tylko optymizm, życie w oczekiwaniu na wielkie szczęście i przeżywanie radosnych chwil jjuż teraz czyni nasze życie prawdziwym! Nauczono mnie tego, a ja dzielę się z Wami! Nauczyciela przysłał mnie Bóg! On mi napisał, że tylko do szczęśliwych ludzi, którzy potrafią czerpać radość ze wszystkiego, przychodzi prawdziwe szczęście, czego i Tobie, Cris zyczę!

  • Cris

    12 August 2015, 11:05

    ależ optymizmu w wierszu przesyłasz, począwszy od tytułu...dziękuję :)
    Pozdrawiam na dobry dzień Jolu :)