Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczęście

Szczęście

Jak tu się nie cieszyć kiedy marzeń komnaty
I prawdziwa przyjaźń zewsząd do mnie kroczy
Kraina uczuć pachnie jak polskie kwiaty
A czułością wspomnienia zaludniają oczy

Jak tu się nie cieszyć kiedy radość blisko!
I o lustro nie potyka się już dojrzałe ciało
Poezja przestała się chować pod ławeczką niską
Jestem dziś silniejsza, oby tak zostało

Jak tu się nie cieszyć kiedy się wszystko układa
I życie chodzi nakarmione ubrane odświętnie
Wyobraźni krajobrazów najpiękniejsza kaskada
To co było smutkiem odeszło obojętnie

Janina Malicka

2. 01. 2018

4296 wyświetleń
28 tekstów
2 obserwujących