Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grudniowe szczęście

szczęście idzie za nami
jak dobra staruszka
z koszem pełnym jabłek

a na dachu naszego domu
rozsiadł się grudzień
i my w ten krajobraz wpisani
zdarzyliśmy się dla siebie
nie mówiąc nic nikomu

za szeptem zmrożonego nieba
dzielimy się ciepłym dotykiem
dreszczem po plecach w dół
spełnieniem płoną nam źrenice

tworząc grudniowe szczęście

bez zbędnych słów…

21 246 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Julka 10

    13 December 2011, 00:05

    "Bez zbędnych słów " zauroczyła mnie Pani tym..." Grudniowym szczęściem"...

    Piękny wiersz :):)