Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

soczyście

szczebiocze skowronek
szemrze sennie strumyk
siedzę splątana
szczerością sąsiedzkiego spojrzenia
skołatane serce skacze
szarpie struny strach

spokojnie
smakuje szyję
soczystość słodyczy

szeleszcząca sukienka
subtelnie smyra skórę
szczerzę się
słonecznikowo

szczytuję!

Sylwia Pryga

40 729 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    6 August 2020, 19:51

    Dziękuję Wam serdecznie. Milego wieczoru wszystkim🙂💤

  • Maciek Zz

    6 August 2020, 19:43

    Lato się nie kończy jeszcze poprzez wianki 😍

  • 6 August 2020, 19:36

    Hmm, hmmm, jakby to powiedzieć... prześliczny wianek. :))

    Nie to, żebym się wywyższał, ale wybaczcie, muszę Was opuścić... :(
    Miłego wieczorku. :))

  • Maciek Zz

    6 August 2020, 19:33

    Przyznam się, że Sylwię we wianu już widziałem i fajny wybór dokonała.

  • 6 August 2020, 19:29

    Wianek to sprawił,
    że smok sparaliżowan nieśmiałością leży
    a Maciek? Maciek już w połowie wieży...
    (w połowie jeszcze niedowierza :P )

  • kati75

    6 August 2020, 19:29

    Ale co zdąży zachwycić 😉

  • Sylwia P.

    6 August 2020, 19:28

    Minie lato, popłynie strumieniem rzeki... 🙂

  • kati75

    6 August 2020, 19:26

    Sylwia to przez ten wianek 😉

  • Maciek Zz

    6 August 2020, 19:25

    Tak po jednym chmielu to jeszcze nie wariacje. 😁

  • Sylwia P.

    6 August 2020, 19:24

    Dziękuję Maćku za gwiazdeczkę 😍
    /no powariowali...😁/