Menu
Gildia Pióra na Patronite

ku pamięci

Szary widnokrąg myśli obłędnych
znikł gdzieś za horyzontem
Marzenia tak ulotne jak chwile
zagubiły się w chaosie bólu
Uczucia nieskalane i krystaliczne
jak rosa o martwym poranku
przepaliły się w ogniskach kniei
Nienawiść i zawiść ludzką
zalały potoki bordowej mazi
Nadzieję,wiarę i honor
przysłoniły czarne chmury śmierci
Waleczność i zwycięstwo
rozwiał zachodni wiatr za linię frontu.
Odwaga i miłość do ojczyzny
to one pozostały nieśmiertelne.

2385 wyświetleń
23 teksty
0 obserwujących
  • madz

    27 March 2012, 02:22

    dziękuję, miło mi;)

  • Bogdan Z

    19 March 2012, 07:42

    czytam i czytam ...jeszcze trochę i ....będę znał na pamięć :)