Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szary człowieku!

Szary człowieku,
który idziesz ulicą,
o czym myślisz w tej chwili?
Jakie są Twoje pragnienia,
czego boisz się bardziej,
śmierci czy podłego spojrzenia?
Idziesz ulicą jak co dzień,
wśród tłumu szarego jak Ty.
I myślisz zapewne, że jesteś
mniej szary jak my.
Masz dom i samochód,
i sam wiesz jeszcze co.
Obojętnie Ci kto rządzi,
byleby jakoś szło.
Lecz upewniam Cię przyjacielu
jakkolwiek rację masz,
że dla tych którzy rządzą,
jesteś jednym z nas,
szarym człowiekiem...

3785 wyświetleń
39 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!