Menu
Gildia Pióra na Patronite

Memoria

szarość nieba
wronim językiem przepowiedziana
na przechadzkę smutku
i smugi tęsknoty gasną nieprzytulone
konary pokrzywione

tylko kornik schowany w śmiertelność drzewa
najcichsza rozłąka
na mogile pamięć wgnieciona
i cień się rozrasta starego dębu

53 627 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Papillondenuit

    30 May 2011, 21:19

    jak pięknie można pisać nawet o rozłące...

    pozdrawiam ciepło
    :)