Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Szarość dnia~~

Szarość się wkrada w cztery ściany
Jak krople deszczu w chmurny dzień
I choć się nie chce nic czasami
To myśli są jak smutny cień

Czas mija wolno bez pośpiechu
Nie cieszy ciepłem żaden gest
W kominku dawno przygasł ogień
A w sercu jakaś pustka jest

Zwyczajnym torem czas upływa
W klepsydrze piasek kończy się
Zabrakło światła zmilkły słowa
W zamkniętym kręgu mija dzień.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Xavier.

    23 April 2014, 20:09

    Mój klimat Agnieszko...lubię taka szarość, rzecz jasna nie za często...

    Pozdrawiam miło;)

  • Ciska

    18 April 2014, 21:59

    Bardzo ładny wiersz. Przede wszystkim ciekawy.
    Pozdrawiam.

  • Janya

    15 April 2014, 12:30

    Każdy czasem miewa te gorsze dni..
    piękny choć smutny wiersz Agnieszko:))
    pozdrawiam serdecznie:)

  • onejka

    15 April 2014, 11:34

    Pewnie to tylko chwila, moment,
    taki zupełnie przedziwny stan
    kiedy natura oczy przeciera
    by w zieloności skłonić się nam

    Uśmiech posyłam Agnieszko :)

  • misiek45

    15 April 2014, 09:59

    Dziękuję dziewczyny za odwiedzinki i cieplutko Was pozdrawiam z uśmiechem mimo szarości w wierszu :)

  • Gaia

    15 April 2014, 09:57

    Jeszcze będzie pięknie
    bo otwarta księga życia
    jeszcze słońce obiecuje
    że zakwitnie kwiat...
    :)

  • I.Anna

    15 April 2014, 09:55

    Jak zawsze cudny... taki co do serca przytulic można. Pozdrawiam.

  • krysta

    15 April 2014, 09:50

    Bywają czasem takie dni, ale i takie mszą być, by rozróżnić dobre od złych...
    świetny wiersz...pozdrawiam Agnieszko :)