Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Na wiosnę"

Szare drzewa,
szarzy ludzie,
cały świat umazany w brudzie.
Szary kwiat,
szary liść,
już nie może tak już dłużej być.

Pragnę dziś pokolorować,
kroplą tęczy to zabarwię.
aby to co było szare,
znów stało się piękne i ładne.

Szary dom i jezioro,
szary zmierzch i szary świt.
Aż po uszy w melancholii,
nie chcę dłużej tkwić.

Wezmę z sobą kredki, farby,
nawet pędzel jakiś mam.
I na nowo znów zabarwię,
cały mój świat...

17 022 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • krysta

    15 April 2016, 15:58

    ...i słusznie...
    :)