Menu
Gildia Pióra na Patronite

Błogosławieństwo

„Szare dni, szare słowa
Szare światło szarych słońc
Pęka od szarości głowa
Kruszą palce słabych rąk!

Czekamy na błogosławieństwo
Na szarej, bezniebnej Ziemi…
Oddajcie nam człowieczeństwo
Wybawcie dusze z podziemi!

Przywróćcie wiarę w niewinność
Nim ona całkiem przeminie
Taka jest wasza powinność
Miast topić smutki w winie!

Bo moja nadzieja nie gaśnie
I ja trwać będę wiecznie
Wy co zrobicie…? No właśnie!
Miną me słowa bezdzwięcznie!”

13 977 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    2 March 2012, 23:28

    Tedy więc wielce wyróżniony się czuję.

  • Archangel_Marco

    2 March 2012, 14:19

    Jesteś dla mnie wielce łaskawa, pani.

  • Archangel_Marco

    1 March 2012, 17:21

    I dla mnie radością ogromną jest, że waćpanna z radością i chęcią wiersz mój przeczytała! Dziękuję.

  • Archangel_Marco

    28 February 2012, 21:09

    Dziękuję, miło, że ktoś docenił. Postarałem się w tym oddać obraz egzystencji i świata... wyszło? Jak zawsze, mocno uczuciowe, wszystko z serca- jak to u mnie w wierszu.

  • giulietka

    28 February 2012, 18:52

    Hmm... jak wiele odcieni szarości mieści się w błękicie...

    Niezwykle poetycki pejzaż...

  • Albert Jarus

    28 February 2012, 17:41

    No świetne. Bardzo mi się podoba