Menu
Gildia Pióra na Patronite

Listy do nieznajomych

Szanowna Pani,
Panie Szanowany,

chociaż mnie nie znasz
i jesteś mi nieznany
odmierzam chwile
by napisać Ci dwa słowa
"Atoli" "poniekąd"
nie jestem gotowa
na małe smuteczki
i ogromne smutki
na szczęścia dostatki
i niepokój krótki
na milion kawałków
i na jeden kawał
co był tak nieśmieszny,
gdy ktoś go opowiadał
nie jestem gotowa
na rozstania z płaczem
na rozterki serca
w którym coś kołacze
nie jestem na miłość
nie jestem na nienawiść
stoję gdzieś po środku
drzewa będę sadzić

Dlatego tylko słowo
jedno słowo skreślę
bo chcę ci powiedzieć
dziękuję że jesteś
chcę coś zacytować
posłużyć się cytatą
lecz słów wciąż mi brakuje
co Pan Szanowny na to?

Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam i podziwiam,
poetka małolatka
mniej niż ty sam prawdziwa

2404 wyświetlenia
30 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!