Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szalupa - Tomodachi

Teksty z obrazami - Szalupa - Tomodachi - exsilentio
Szalupa - Tomodachi - exsilentio

Szalupa - Tomodachi

W mroku jaskini błysk i ciepły płomyk.
Czy przejdziesz ze mną
I bałtyckie plaże, i dolinę ciemną?
Czy dojdziesz ze mną do domu?

Przez ciekawskie uszy przebiega drżenie.
Wilgotny język skrzętnie zbiera łzy.
Nie zmienisz krwi czekających chwil,
Ale pomożesz mi dźwigać istnienie.

Nieporadnie przydrepczesz do moich ram.
Rozgryziesz troski, zawarczysz na cienie.
Na spadające liście zapolujesz jesienią,
A ja już nie będę sam.

Przyjaciółko, miłości resztką chcę spłacić
Wierność czułej sierści i nosa,
Bo o wierność tylko proszę.
Moje serce woła Cię, Tomodachi.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!