Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwyczajna wariatka

Szaleństwo
za mną
w rytmie gitarowych szarpań strun
wariactwa powiadasz
ciekawa
nie powiem
ta perspektywa
a moja tak
zawyczajnoprozaiczna
i nieznacząca
wiele

czyli więc wariactwem jest
szeptanie do gwiazd
późnymi dniami
i spacer po trampolinach
błotnistych w deszcz
i rozniesiony śpiew lekko zdartego gardła
w samotnych drzew
spotkaniu
i wylegiwanie się
z głową w jeziorze
pełną marzeń o wodnikach
i przestrzeń do latania
którą napędzam
pragnieniami o nas

które z wariactw
szaleje za mną
w Tobie?

10 088 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!