Menu
Gildia Pióra na Patronite

SZACUNEK

Szacunek do życia, szacunek do ludzi
Zawsze do Ciebie szacunek też budzi
Bo on jest jak lustro – sam siebie odbija
Gdy rzucisz weń kijem to otrzymasz i kija

19 703 wyświetlenia
162 teksty
0 obserwujących
  • 7 December 2014, 21:11

    niechęć do gramatyki dostępnej dla dzieci w szkole podstawowej a także wulgaryzmy dają świadectwo twojego poziomu więc zachowaj swoje porady dla równych sobie w kulturze i wiedzy. Tym bardziej, że jak sama słusznie twierdzisz - są nietrafione. Życzę "pisarskich" sukcesów.

  • 5 December 2014, 18:44

    sangeen zadałam sobie trud zerknięcia na twój profil i zdaje mi się, że nie ma tam ani jednego wiersza tonicznego. Więc dlaczego próbujesz poprawiać coś, co - po pierwsze - nie ty napisałaś a po drugie - sama tak nie piszesz... ?
    Ostatni wers nie burzy zestroju akcentowego właściwego dla tego typu wiersza ani jego rytmu. Zastanów się, zanim uczynisz podobną uwagę.