Menu
Gildia Pióra na Patronite

klęska urodzaju

świt się przebija przez mgły
kalecząc serca pajęczyn
kolejna jesień
a my
dopiero rozkwitamy

zegar się zatrzymał na progu
a może
czas tylko nam się śni

gdy budzę się na twojej poduszce
mniej boli
że przemijamy

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    20 September 2019, 09:06

    Co więcej, to najbardziej skuteczna opcja :))

    Nawzajem :) :*

  • giulietka

    20 September 2019, 07:52

    Uspokoiłeś mnie, chociaż miałam na myśli tylko zwrot "piękny i młody".;)
    Ale uspokoiłeś mnie, zwłaszcza, że opcja przekupstwa jest wciąż otwarta!;))
    Cała reszta zaś jest nieistotna, dlatego to przemilczymy.
    Dobrego dnia, M.

  • Adnachiel

    20 September 2019, 06:48

    Nieloty to istoty bardzo uparte i pamiętliwe. Możliwe, że stąd się bierze ich stałość uczuć, odczuć, przekonań, gustów oraz zamiarów.
    Do zmiany zdania można mnie jedynie zmusić, poprzedzając to wielogodzinnym (tudzież wieloletnim) argumentowaniem, udowadnianiem lub... przekupstwem :))
    Tak, pewne rzeczy i sprawy pozostają u mnie niezmienne, wieczne, nieśmiertelne. Natomiast z całej reszty, nic już nie jest takie samo.
    C’est la vie! :)

    Pozdrawiam :))

  • giulietka

    19 September 2019, 11:27

    Qupido, miło, że czytasz...

    Art., czuję na plecach oddech Smoka, w taki ziąb od razu mi cieplej!;)

    M., nie zapominam, jakże bym mogła! :) ,
    A co do gustu muzycznego i całej reszty chyba niewiele się u Ciebie zmieniło... ;))

    Dobrze Was "widzieć", miłego popołudnia!

  • Adnachiel

    19 September 2019, 06:00

    Miłość najpiękniej brzmi w poezji, która potrafi oddać jej bezwarunkowość. Tak jest i tym razem.
    Nie zapominaj proszę, że fanem jestem Twoim najpierwszym :)

    Cupido, uśmiecham się, ponieważ znałem kiedyś piosenkę o takim tytule... Uno tiene poco tiempo para amar, la primera vez que se ama, es imposible de olvidar...
    Dawne czasy. Byłem wówczas piękny i młody :D

    Dobrego dnia Wszystkim!

  • 18 September 2019, 20:31

    Madź, to nie czas, to my, fani poezji spragnieni... :))

  • giulietka

    18 September 2019, 05:38

    Kamil, też mi ich brakuje.;)

    Art., to dlatego mam wrażenie, że depcze mi po piętach. ;) Pozdrawiam.:)

  • 17 September 2019, 20:26

    Niektórym czas biega w kółko i nie zostawia śladów... :)

  • Kamil Borkowski

    17 September 2019, 12:29

    Ach, nie pomyślałem o tym. Faktycznie nie ma tytułów w szufladzie. Dzięki za wyjaśnienie. :)

  • giulietka

    17 September 2019, 12:02

    Kamil, bo to z szuflady;)
    A tytuł niedopisany brzmi: klęska urodzaju