Menu
Gildia Pióra na Patronite

jesienny wiatr

Teksty z obrazami - jesienny wiatr - Cris
jesienny wiatr - Cris

świstem wystroił świat. błyszczy paletą barw
połyskują złotem refleksy słoneczne
ze wschodem błękitne tonie w czerwieni – patrz
żaluzją rzęs łzawi jesienne powietrze

czujesz zapada zmierzch. wcześniej szal nocy tka
dzionek się starzeje – światło sprzymierzeńcem
świstem wystroił świat. błyszczy paletą barw
połyskują złotem refleksy słoneczne

październik początkiem konfetti – liści czar
wciąż jeszcze wibrują zieleni odcienie
świstem wystroił świat. błyszczy paletą barw
połyskują złotem refleksy słoneczne

nadziei cień grzeje. w tej porze walca gra
świstem wystroił świat. błyszczy paletą barw
połyskują złotem refleksy słoneczne...

©Krystyna Anna Szklarczyk
02.10.2019r. / 17:10

(dwunastozgłoskowiec)

obraz Wallpaper Flare
HD wallpaper: Autumn spell, lady, art, women's in leaf decor long dress, lady autumn girl autumn leaves

70 238 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!