Menu
Gildia Pióra na Patronite

Między siołem a grodem

Świeże powietrze ekologia w modzie
Gryzie się z cywilizacją w smrodzie
Wieś odwiecznie zarzuca miastu

Zgiełk pełno spalin za mało płuc
W przyrodzie jakby nie spojrzeć
Obiektywnie każdy ma swoje racje

Miasto nie znosi ciemniactwa na wsi
Jedna i druga strona ma plusy i minusy
Bezustannie trwają wsi z miastem spory

gród negatywnie i bojowo nastawiony
Wioska nie chce kompromisu nie ustępuje
Czas w miejscu nie stoi przecieka przez palce

Z sioła nie widzi się w śródmieściu atrakcji
Z miasta nie potrafi się cieszyć na łonie natury

92 578 wyświetleń
879 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!