Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śpij

świetlistym tchnieniem
załamuję się
na okraszonych kryształami drzewach
nad nieporuszoną struną powietrza
oddycham łagodnie
bujam się na zawisłych cicho
skroplonych szeptach

witaj świecie otulony
srebrzystymi dłońmi puchu
już się nie bój maleńki
kołysankę lulam w duchu
spokojnie śpij
o wiośnie śnij

10 088 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!