Menu
Gildia Pióra na Patronite

Latarenka...

świetlistą latarenkę
w podarunku dostali
by do domów
za razem każdym
wrócić zdołali
gdyż przychodzili nocą
też nocą wracali
z latarenką świetlistą
nie bali się otchłani
gdzieś tam swoje miejsce znali
ucząc się drogi na pamięć...

21 819 wyświetleń
244 teksty
57 obserwujących
  • giulietka

    5 December 2011, 19:46

    kiedy się zgubimy
    w oceanie rozpaczy
    i syreni śpiew
    od brzegu ust nas oddali
    w tłumie obcych oczu
    będziemy szukać światła
    co jak światło latarni
    okręt duszy ocali