Menu
Gildia Pióra na Patronite

......

Święta nie jestem, często upadam
Grzeszę jak wielu innych ludzi
Złością wybuchnę, komuś przygadam
Lecz budzi mnie często wewnętrzny
budzik
I cieszy mnie fakt, że jest i działa
Że dzwonek ciągle funkcjonuje
Studzi emocje, otrzeźwia głowę
Światełko zapali i powstrzymuje
Gdy jednak czasem dźwięk jego słabnie
Instrukcja mówi: nie stój biernie!
Podążaj szybko do zegarmistrza
Wymień na czas zużyte baterie
Każdy to wie, tak jak i ja
Nie można żyć bez tego budzika
Gdyby nie on, wielu z nas
Dawno dostałoby pewnie bzika

56 980 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!