Menu
Gildia Pióra na Patronite

Światło?

Światło.?

Wiem, że na ziemi mam cos do zrobienia,
Lecz krzyż coraz cięższy, coraz bliżej ziemia,
Boże Miłościwy czy to moja droga?
Czy walczyć o Polskę z systemem gdy trwoga?

Rządy świata- kłamstwa nam sprzedają
Straszą szczepionkami , jak bagno wciągają
Krążą sępy wokół, na życie czyhają
A jako Bogiwie czas nam odliczają

Byłam kiedyś radosną, miłą kobietą
Dziś każda łza moja jest ciężka jak beton
Nie chcę takiej Polski i świata takiego
Dzieje się coś więcej, lecz nie mówią tego...

Kto jest oświecony, info wyszukuje
By wiedzieć dokładnie kto I co tu knuje
Ciemna to energia, coś ode mnie chcą?
Dlaczego w areszt zmienili moj dom.?

Tą krótką plandemią nasze życia, wygrali
Odebrali wolność, bo ludzie się bali
Światowa hipnoza ludzkość oślepila
Cichutko uciekły logika, moc, sila

Ale myślę sobie, że gdzieś dobrze będzie
Tak właśnie dziś czuję, posłaniec przybędzie
Światłość nad światłością drogę nam rozjaśni
A gdy życie skończysz obudzisz się w baśni..

Agnieszka Midali
17.05.2020

1345 wyświetleń
27 tekstów
0 obserwujących
  • fyrfle

    18 May 2020, 06:36

    Na tym polega demokracja, że światłem na szczęście nie są poeci,a twardo stąpający po ziemi politycy i policjanci.Pozdrawiam.