Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złudzenia

świat widzą w obcych barwach
daltoniści

nie zaznali szczęścia
ci co nie znają miłości

utrata boli bardziej
niż świadomość życia
bez niej

sprawy rodzinne
zbyt częstym powodem zbrodni

wszystko zaczyna się w umyśle
tworząc sfery kłębiących się tajemnic

wszystkie zamknięte w pudełku
na samym spodzie nas

gdzie światło nie zamierza dochodzić
a łuna blasku pozostawia je
obojętnie samym sobie

by mogły skryć się głęboko
lecz kiedyś wyjdą na zewnątrz

po raz kolejny zamieszanie wzbudzając
pośród wszystkim tym
którzy pozwolili sobie uwierzyć
łudząc zmysły

17 061 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • Naja

    1 July 2017, 10:15

    Objawiłeś i spuentowałeś kila bolesnych prawd.
    Człowiek, jego życie to tajemnica. Wcale nie bajka...