Menu
Gildia Pióra na Patronite

świat stanął do góry nogami
niewinni ludzie giną w mękach
a decydenci na miękkich nogach
próbują sami chodzić na rękach

ciągle pytają Boga Euro
jakie ma wobec nich zamiary
i ważą swoje zyski, straty
sankcje, czy komfort i homary?

a jeśli wreszcie się nie ockną
(bo nie zdławili zła w zarodku)
tak czy inaczej, przyjdzie ono
i powtórzymy losy przodków

od dawna przecież jest wiadomo
przyjdzie przepowiadana trwoga
jeśli roszczenia i prawa człowieka
rozbieżne będą z prawami Boga

56 929 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!