Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mały zawsze chce być

Świat przepiękny owszem jest ,lecz też strasznie na nim jest.
Kiedy byłem bardzo mały to świat był dla mnie wspaniały.
Ciekaw byłem co w nim jest ,ale też przestraszył mnie.
Magia dla mnie już złudzeniem ,a dorosłość groźnym mieniem.
Gdy tak sobie dorastałem to swe wątpliwości miałem ,że dorosły stracę pamięć ,ale wiedząc jaki jestem to się nie zmieniłem jeszcze.
Jestem ciągle taki sam tak już mam od długich lat.
Jaki bardzo mały byłem tak i do dziś sobie żyje.
Mały ciekaw świata tego nie wyrastam z życia mego.
Żyjąc sobie będąc sobą żyje sobie kolorowo.
Ta dorosłość straszna jest ,lecz dorosłość nie zje mnie.
Mały zawsze chciałem być zawsze mały będę żyć
i umierać i pamiętać ,że jak ptaszek w drzewie siedzę
i nie chce już szybko lecieć. Chciałbym odkrywać ten świat
mając wciąż szesnaście lat. Nikt już nie przeszkodzi mi
ciągle bardzo małym być.

16 829 wyświetleń
118 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!