Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świat oszalał

Świat oszalał, duch obok ducha
I tylko cisza, głośno brzmi
Myślę, że ktoś nas oszukał
I teraz w kącie z nas drwi.
Puste słowa nas karmią,
Niezależni od siebie, liczymy na święty spokój.
Na pusty pokój.
Kruszy się pod nami lód.
I droga nuży nas okropnie.
Świat oszalał, druh obok druha
Wbija w plecy nóż.
I uśmiechamy się szeroko, i mówimy sobie wszystko, i doskonale wiemy, że to zupełnie, nic nie znaczy.

2254 wyświetlenia
19 tekstów
1 obserwujący
  • E. Sienkiewicz

    8 February 2020, 17:44

    No jasne, że nuży, dzięki