Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odkąd jesteś

Świat nie stał się wcale lepszy
a problemów nie rozwiał wiatr
Mroczne wspomnienia echem wracają
a nocne koszmary uparcie się śnią

Świat nie stał się wcale lepszy
a ból i cierpienie jak były tak są
Choroby wciąż zbierają swe żniwo
a śmierć niezmiennie wierna jak cień

Świat nie stał się wcale lepszy
a szara codzienność jak była tak jest
Lecz odkąd jesteś mam więcej odwagi
a życie nareszcie ma jakiś sens

14 439 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • miramija

    20 February 2013, 07:47

    Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

  • Pechowa_

    19 February 2013, 17:06

    Bardzo ładny wiersz... życiowy :)

  • I.Anna

    19 February 2013, 13:38

    "
    Świat nie stał się wcale lepszy
    a szara codzienność jak była tak jest
    Lecz odkąd jesteś mam więcej odwagi
    a życie nareszcie ma jakiś sens "

    i ten sens i ten ktoś to taki mały cud, dobrze jest to czuć
    Pozdrawiam

  • miramija

    19 February 2013, 13:36

    Dziękuję Awatar... pozdrawiam :)

  • miramija

    19 February 2013, 13:36

    Dziękuję dziewczyny za komentarze... pozdrawiam Was serdecznie :)

  • awatar

    19 February 2013, 13:34

    ładnie piszesz, pozdr.

  • słoneczniki

    19 February 2013, 13:25

    I to jest ta zmiana - niby nie zauważalna "gołym okiem" a jednak...

  • Papużka

    19 February 2013, 13:09

    Dzięki "Tym" istotom stoimy pewniej na nogach...
    Czasem popchną lekko, czasem złapią za rękę.
    Są i samym byciem dają coś co jest bezcenne... :))

  • misiek45

    19 February 2013, 13:01

    Masz rację świat jest taki sam a osoby bliskie jeśli takie są pomagają nam je przeżyc troszkę lepiej ,wyczułam troszkę smutku ale i także uczucie radości, wezmę go jako perełkę do siebie-pozdrawiam milutko Marysiu:))