Menu
Gildia Pióra na Patronite

luna

świat na zewnątrz bieli się
jasnością księżyca
przywołuje stare ćmy
pierwotne
te, których pamięć nieskończona

i ciągle tych samych zdań szyk
te same pytania
o coś czego nie ma
było
ale już nie ma
i nikt nie wie którędy odeszło
który blask
którego księżyca
ulepił z nich odległe galaktyki znaczeń

_do Ciebie

14 053 wyświetlenia
88 tekstów
29 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!