Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nieskończoność zmian"

Świat jest niczym nieskończoność
W odległym kosmosie
Który nieustannie
Biegnie gdzieś przed siebie
Próbujemy znaleźć
To co nam umyka
Choć często wystarczy
By wyciągnąć rękę
Po prostu przed siebie
Kiedy to zrobimy
Możemy odnaleźć
Co jest w koło nas
Najzwyklejszy związek
Łączący nieustannie
Wszystkie części w jedną
Zrozumiałą całość
Idziemy wciąż dalej
By zrozumieć otoczenie
Lecz ono się zmienia
I uczy nas nowych
Doświadczeń życiowych
Los daje dziś lekcję
Każdemu z osobna
Lecz tylko w naszym życiu
Można dostrzec zmianę
Gdy to zobaczymy
Staniemy się lepsi
Zarówno dla innych
Jak i samych siebie

126 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!