Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okrucieństwo

Świat dzisiaj tak zagubiony,
Pełen ludzi poranionych,
Dzieci na śmierć katowane,
Zwierzęta jak śmieci traktowane.

Bezbronni, słabi, wykorzystywani,
Najczęściej zostawieni sami.
Gdzie my wszyscy idziemy?
Jak daleko w zło zabrniemy?

Łzy smutku mieszają się z gniewem,
Co z emocjami zrobić, nie wiem.
Kolejne wiadomości o śmierci,
Kaci dobrze wiedzieli co się święci.

Nikt nie uratował bezbronnej istoty,
Słowa pomocy były pełne pustoty.
Co robisz świecie, przestań proszę,
Dłużej tego żalu ja już nie zniosę.

Okrucieństwo drugie imię człowieka,
Czy na takich katów, kara chociaż czeka?
Nie zatykam uszu, nie zakrywam oczu,
Chcę pamiętać tych, zostawionych na uboczu.

56 120 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!