Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Mój Szósty Dzień "

Świadomość, że jesteś blisko
Zapalasz lampę jak ognisko
Noc rozświetlona - wspomnieniem
Otulam się nim jak kocem
Pamiętam wszystko dokładnie
Nasze wspólne wypady w nieznane
Podróże odległe - ciekawy czas
Jajecznicę lekko ściętą lubiłeś
Nie mogłam na to patrzeć
Lubię mocno ściętą....
Tak pięknie różni smakowaliśmy życie
Twoja choroba zjednoczyć chciała
Była za słaba - może nie umiała
Rodzinne ciepło - łaskawy czas
Tylko dla szczęśliwej trójki
Reszta z dala przypatrywała się
Co trzeba zrobić Nam...
Żeby się ludzie kochali?
....

16.02.2021

23:44

281 853 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!