Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

suszy się dusza
umiera z tęsknoty do ciebie

czym byłeś?

największą inspiracją
natchnieniem
częścią mnie
pokusą
przekleństwem
grzechem
niebem

czymkolwiek byłeś wciąż jestem złamana
pęknięcie jest gdzieś w okolicy serca

jak przełamana na pół porcelana
która dopiero gdy złączy się na wieczność w jedną całość
będzie najpiękniejsza

13 512 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
  • Alojzy Chromola

    7 May 2023, 19:25

    Tak mocno kochać, to nie grzech - na szczęście, a chwała.
    Ukłony pod pięknem wiersza zostawiam.

    od Giakonika, Kenzo, envie.
  • envie.

    23 March 2023, 17:26

    to prawda :)))
    trzeba dużo przecierpieć/przepracować żeby dojść do pełni :)
    dziękuję za dobre słowa i pozdrawiam :)

  • Kenzo

    22 March 2023, 13:54

    Czasem cierpienie, złamanie uszlachetnia. Pogłębia uczucie, budzi większą nadzieję.
    I ta jedność staje się pełniejsza :))

    A z takiej porcelany aż chce się czerpać, jak najwięcej :))