Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łąka pozamiejska

Suchość przedmieścia
zanurzona w błękicie nieba
oblizującym się cirrusem

orkiestra koników polnych
w blasku godziny złotej
na tle lizaka
drga przez przymrużone oczy

sierpień

koronki obłoku
czarne
jak majtki na sznurku
rozmydlone.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    22 August 2016, 10:17

    poetycki majstersztyk