Menu
Gildia Pióra na Patronite

PRZYJACIEL

Suche, twarde, trzeszczące,
wzniosły się
pomiędzy moimi twarzami
kaleczące przestrzenie.

Widzę go, gdy śpię,
gdy po drugiej stronie ulicy
trwa w fioletach
wpatrzony w okna mojego domu.

Widzę parę wydobywająca się z jego ust
i widzę tych ust trupiobladą barwę,
gdy drży wymawiając modlitwy.

Mój własny anioł stróż
marznie wśród śniegu.

27 735 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący