Menu
Gildia Pióra na Patronite

byłaś

strzępy
niewyrzucone śmieci
pełna popielniczka
niedopałków
z odciskiem twych ust
czarna szminka
zdobi rant szklanki

zamykam drzwi
wrócę tu jutro i posprzątam
dzisiaj zbyt boli
by wyrzucić
ślad
że byłaś

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    14 May 2011, 10:48

    szukając skrawków znajomej duszy
    w materii
    uświęconej dotykiem wieczności
    twojej dłoni
    której nikt nie zdołał uchwycić
    by zatrzymać tutaj na dłużej