Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za młodzi

strużka krwi po kamieniu płynie
to dla niej świat nieznany
"którędy do serca?"
pyta głosem złamanym

a serce gdzieś obok
szepnęło ostatnim drgnieniem:
"pozostań na kamieniu
bądź moim wspomnieniem"

krew zastygła na te słowa
posłuchała serca
kamień pamięć zachował
nie zatrze jej morderca

mały pomnik żołnierza
mchem z czasem obrosły
ciało spopielone
i mundur niedorosły

56 980 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!