Menu
Gildia Pióra na Patronite

" List "

Strofami wiersza piszę do ciebie
list chociaż...
miłość ciszą i tęsknotą
dawno umarła
serce
szeptem żalu ostatni raz
woła ciebie

Nie, nie zamykaj mi jeszcze ust
niech krzykiem rozpaczy
wybrzmią wszystkie słowa
zanim w milczeniu
odejdę
stąd...

A kiedy po tamtej stronie marzeń
znajdę się kochany
swoją dłonią
jak wieko od trumny
smutne oczy mi zamknij

ostatni ciepły dotyk twój
poczuję...
łez
kroplami

które na zawsze zasną
pod powiekami.

Julka.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    17 December 2011, 12:30

    Upsss....Amelio, przepraszam, przeoczyłam Twój wpis...
    Miło, mi że jakieś tam wersy trafiają w Twój gust. Mam świadomość, że raz jest lepiej, raz gorzej, ot jak ze wszystkim w życiu. Nikt nie funkcjonuje każdego dnia na najwyższych... obrotach :):)

    Ines...zawsze i na zawsze...!!!! :):)

    Dziękuję i życzę pięknego weekendu :)

  • Sol 8

    15 December 2011, 20:33

    Cudny list :))

    Nie, nie zamykaj mi jeszcze ust
    niech krzykiem rozpaczy
    wybrzmią wszystkie słowa
    zanim w milczeniu
    odejdę
    stąd...

  • No_One_

    14 December 2011, 00:19

    piszę do ciebie
    list chociaż...
    miłość ciszą i tęsknotą
    dawno umarła

    .


    Fajnie piszesz.