Menu
Gildia Pióra na Patronite

Blizna po piórze

Straciłam pióro
Pierwsze - gdy się urodziłam
Na plecach jednak
inne pozostały

Straciłam pióro
Gdy za pierwszym razem
Wolałam uciec od świata
w wyobraźnię. Cóż...

Straciłam pióro
bo chciałam marzyć
i żyć szczęśliwym
powietrzem oddychając. Lecz

Straciłam pióro
będąc wariatem
marzycielem, by perspektywę
dla siebie znaleźć.

Straciłam skrzydło
przy stracie dzieciństwa
Gdy ręka silna
na twarzy lądowała

Straciłam drugie
gdy - pełna nadziei -
pierwszy raz się
zakochiwałam

Wyrwane skrzydła
krwią zbroczyły plecy
ale wciąż żyłam
w nadziei na lepsze. Lecz...

Niedługo będzie
że stracę siebie
że w końcu odpoczynek
zbędzie życie.

I zamknę oczy
powieki ospałe
I oddam blizny
przeszłości łaskawej

Straciłam skrzydła
Być może podcięli
mi je niechętni
mojej osobie

Straciłam skrzydła
A teraz wśród mąk
Jestem jak demon
Niech dzieje się krzywda.

21 548 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!