Menu
Gildia Pióra na Patronite

smutna gra

strach że ktoś zrozumie
lęk że On nie zrozumie
i uciekające w noc pociągi
i miłość bez granic

więc wąskie wrota prawdy
to szczelina twoich ust
w szufladzie krzyczących listów
nie wysłanych - pamiętasz jeszcze do kogo?

w oknie płacze oczekiwanie
melancholia kieruje krople deszczu
na nieistniejące już nadzieje
wygasza żar pragnień

zostaje tylko zlepek słów
nie kończące się pożegnanie
scenariusz i sporo nut
wszystko w worku wspomnień

12 302 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • 20 February 2017, 15:35

    Oczywiście, dziękuję wszystkim. :)

  • 20 February 2017, 15:33

    Miło czytać takie opinie :))

  • Malusia_035

    20 February 2017, 12:27

    bardzo ładne wersy

    Pozdrawiam :))

  • Papużka

    14 February 2017, 19:32

    Ktoś tu się dzisiaj rozpisał... lub odważył.

    :)