Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Klon złocisty "

Stoję w zadumie
Patrzę na bezkres nieba
Myślę o drzewie
Obejmuję je...Ciszę czuję
Klon złocisty
Ma pełno zielonych liści
Dlaczego ani jednego złotego?
Słońce go dotyka
Złote lica jego
Uśmiech się pojawia we mnie
Marzenie prawie senne
Znaleźć odpowiedź na pytanie
Kiedy umrę kochanie
Zasadzisz klon złocisty?
O słońca wschodzie
Tam gdzie cisza
W naszym ogrodzie
Gdzie słońca promienie
Pieścić będą czule
Zielone liście z nadzieją
Że kiedyś tu wrócę
Klon złocisty świadkiem będzie
Mojego powrotu
Naszego spotkania
Klon i jego przyjaciel wiatr
Tak pięknie grać potrafią
Bez siebie mało znaczą
Dlatego gdy wiatr wieje
Serce klonu szaleje
Gdy deszcz wzrost zapowiada
Gdy słońce świeci
Klon złocisty rozum układa
By spał spokojnie
W przyrodzie jak w życiu
Melodie wygrywa wiatr w duszy
Tyle rzeczy ludzkie serce wzruszy...

19.09.2021
20:44

281 010 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!