Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Korzenie

"Stojąc w miejscu zapuszczamy korzenie
od których tak trudno się potem odciąć"

Trzymała się przy nim
nieugięta, podpierała ramiona
stawała się cieniem
który chronił przed złem

i miała prawie wszystko
dom z ogrodem,dwa koty
kilka ścian ,stylowych mebli
i jedno nieudane życie

od wiatru chroniła serce
ale to słońce wypaliło
znamiona na duszy

i choć byli kiedyś jednym
dziś każdy pójdzie w swoją stronę...
https://www.youtube.com/watch?v=2RqI9fvw94s&ab_channel=PolskaMuzyka90

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • _jekatiierina_

    3 February 2021, 15:44

    Pięknie piszesz...
    I świetnej muzyki sluchasz ;)

    od scorpion, Hares, ryksza
    • kati75

      3 February 2021, 20:22

      Katrinka dziękuję Ci bardzo ,cieplutkie pozdrowienia przesyłam🙂

  • onejka

    3 February 2021, 13:59

    Czasami wszystko to w rzeczywistości nic.

    • kati75

      3 February 2021, 20:20

      Zosiu rzeczywistość weryfikuje wszystko i każdego .Miło Cię widzieć🙂

  • giulietka

    3 February 2021, 12:49

    Bardzo życiowy, a jednak nie pozbawiony lekkości, która cechuje poezję.
    Brawo! Pozdrawiam!

    • kati75

      3 February 2021, 20:19

      Dziękuję Madziu za odwiedziny i komentarz🙂też pozdrawiam serdecznie 🙂🌞

  • scorpion

    3 February 2021, 12:09

    Ukradłaś mi piosenkę spod wiersza...

    Korzenie wrastają w nasze dusze, może dlatego tak trudno uwolnić się z doświadczeń.